vineri, octombrie 03, 2008

Masina de spalat istorie!

Spalatul hainelor este un obicei din cele mai vechi timpuri asa cum ne inchipuim cu totii. Se pare ca romanii foloseau urina fermentata pentru spalat dar masina de spalat a aparut mult mai tarziu dupa 1930 cand electricitatea avea sa fie disponibila mai multor oameni dar inca nu se poate vorbi de ceea ce intelegem noi astazi prin masina de spalat. Prima patentare a avut loc in Anglia 1691 iar de aici, revolutia. In Germania, America sau alte state dezvoltate a inceput usor usor sa se dezvolte acest concept. Povestea este destul de lunga si cei care sunt curiosi sa afle mai multe despre acest aparat electrocasnic atat de necesar astazi, pot citi mai multe detalii aici.
De notat faptul ca in Romania anului 2008 si nu numai exista inca locuinte in care nu exista masia de spalat. Spalatul rufelor se face inca la mana asa cum se facea acum 2000 de ani. Ceea ce noua ni se pare necesar este pentru altii doar o unelta. Nu pentru ca ar vrea ci pentru ca nu isi pot permite din punct de vedere financiar.
Una peste alta masina de spalat este un obiect, un aparat dezvoltat pentru a ne face viata mai usoara. In prezent sunt dezvoltate sute, poate mii de modele ce sunt produse in foarte multe tari sub diverse marci. Despre ele vom vorbi aici si vom incerca sa aflat cat mai multe despre masina de spalat. Probleme, sfaturi, caracteristici, detalii si alte informatii utile atat celor care vor sa-si cumpere o amsina de spalat cat si celor care intampina probleme la folosirea ei.

Niciun comentariu: