joi, martie 26, 2009

AWM 8900 DreamSpace - un mastodont printre masini.

DreamSpace de la Whirlpool
Acest model, vârf de gamă, are o mare capacitate de încărcare, de până la 9 kg, care îl fac ideal pentru rufele de mari dimensiuni, cum ar fi pilotele. Una dintre uşile cu cea mai mare deschidere de pe piaţă face ca încărcarea şi descărcarea hainelor să fie mai uşoară, chiar şi pentru obiectele voluminoase, în vreme ce tamburul cu diametru mare contribuie la spălarea blândă a hainelor. Whirlpool AWM 8900 este o masina de spalat semiprofesionala lansata pe piata inca din anul 2002. Vom prezenta acest produs mai mult ca pe o curiozitate a cunoscutului producator Whirlpool.
Aparatul beneficiază de Tehnologia Al Şaselea Simţ
• Performanţe energetice clasa A+
• Performanţe de spălare clasa A
• Capacitate variabilă a încărcăturii de la 1 la 9 kg
• Viteză de centrifugare variabilă până la 1200 rpm
• Volum tambur 92 litri
• Deschidere ampl;Æ
- 40 cm diametru uşă - 150° unghi de deschidere
• Afişaj electronic
- timp rămas
- temperatura de spălare
• Control electronic
• Sistem control Anti-spum;
• Sistem de distribuire uniformă a încărcăturii
• Sistem de reducere pierderi detergent „Eco Ball“
• Sistem de protecţie împotriva scurgerilor de apă AQUASTOP
• Sistem de spălare lână prin balansare
• Pornire întârziată
• Gamă variată de 12 programe
• Programe speciale
- Spălare manuală
- Program „Super -Rapid“ (30ºC-30’)
- Program de spălare a rufelor uşor murdare
Chrono 60/Daily 40ºC
- Program special spălare lână (prin balansare)
- Program Antibacteria
• Opţiuni/butoane
- Prespălare
- Antişifonare
- Clătire intensivă
- Oprire cu apă în cuvă
- Ajustare viteză centrifugare
- Pornire întârziată (1-23 ore)
- Reset/Deblocare uşă
- Siguranţă pentru copii
- Start/Pauză
• Cuvă DURAPROP – 10 ani garanţie
• Filtru uşor de accesat şi curăţat
• 3 sertare detergent
• Dimensiuni (IxLxA)
- fără piedestal 96,5x68,6x78,5 cm
- cu piedestal 130x69x78,5 cm

luni, martie 23, 2009

Panoul de control la masinile Arston ARXD 109, 129 si149

Vom incerca in materialul care urmeaza sa vedem cum arata panoul de comanda al acestor modele din gama Ariston si care sunt functiile ce se pot seta de aici. Informatiile care vor fi prezentate aici se aplica urmatoarelor modele:


MAŞINILOR DE SPÃLAT RUFE
ARISTON

ARXXD 149 (EU)



ARSD 109 (modelul din poza)

In figura urmatoare se pot vedea toate componentele panoului de control de la Display si pana la compartimentul de detergent.

Display-ul
Display-ul este un instrument util pentru programarea maşinii dvs. ce va furnizeazã informaţii importante. Primele 2 rânduri, A şi B va indica programul de spãlare selectat, faza de spãlare în curs şi toate indicatiile referitoare la faza de avansare a programului.
Rândul C indicã durata rezidualã pânã la încheierea programului de spãlare în curs iar în cazul în care a fost stabilitã o pornire întârziatã, durata rezidualã pânã la initerea programului
selectat.
Rândul D indicã valoarea maximã a turaţiei de stoarcere pe care maşina o poate efectua în baza
programului stabilit; dacã programul nu prevede stoarcere, acest rând nu va conþine nici un mesaj.
Rândul E indicã valoarea maximã de temperaturã pe care maşina o poate efectua în baza programului stabilit; dacã programul nu prevede stabilirea temperaturii, acest rând nu va
conţine niciun mesaj.
Indicatoarele F corespund funcþiilor şi se aprind în momentul în care funcţia selectatã este
compatibilã cu programul stabilit.

Compartiment de detergenþi: este folosit pentru a încãrca detergenţi şi aditivi .

Tasta Pornire/Oprire : apãsaţi uşor tasta pentru a porni/opri maşina. Indicatorul Start/Pauza ce lumineazã intermitent, de culoare verde indica funcþionarea maşinii. Pentru a opri maşina pe durata spãlãrii, este necesar sã ţineţi apãsatã tasta mai mult timp– circa 2 sec.; o apãsare scurtã sau accidentalã nu va permite oprirea maºinii. Oprirea maşinii pe durata spãlãrii în derulare va anula programul însuşi.

Tasta Selectare Programe: este folosit pentru a stabili programele de spãlare (a se vedea Tabelul de Programe”).
Tasta MEMO: Ţineţi apãsatã respetiva tastã pentru memorarea ciclului şi a personalizãrilor
preferate. Pentru setarea ciclului precedent memorat, apãsaţi tasta MEMO.

Taste Funcţii: apãsaţi tasta pentru a selecta funcţia doritã. Pe display se va aprinde indicatorul aferent.
Tasta Stoarcere : apãsaţi pentru a reduce/exclude turaţia de stoarcere; valoarea va fi indicatã pe display.
Tasta Temperaturã : este folosit pentru a reduce valoarea temperaturii; valoarea va fi
indicatã pe display.
Tasta Blocare taste : pentru a activa blocarea panoului de control, ţineţi ãpãsatã tasta circa
2 sec. Simbolul aprins indicã blocarea panoului de control. În acest mod nu sunt posibile modificãri accidentale ale programelor, mai ales dacã, în casa se aflã copii.
Pentru dezactivarea panoului de control, ţineţi apãsatã tasta circã 2 sec.
Tasta Pornire Întârziatã : apãsaţi pentru a stabili o pornire întârziatã a programului
prestabilit; întârzierea este indicatã pe display.

Tasta cu indicator START/PAUZÃ: în momentul în care indicatorul verde lumineazã
intermitent, lent, apãsaþi tasta pentru activarea programului de spãlare. O datã iniţiat programul, indicatorul lumineazã fix. Pentru a stabili o pauzã a spãlãrii, apãsaþi din nou tasta;
indicatorul va lumina cu o luminã portocalie. Dacã simbolul nu este luminat, puteţi deschide uşa. Pentru a reporni programul de spãlare din momentul în care a fost întrerupt, apãsaţi din nou tasta.

Simbol Hublou blocat Dacã simbolul este aprins, uşa maşinii este blocatã pentru a preveni deschideri accidentale; pentru a preveni daunele, aşteptaþi ca simbolul sã sa se stingã înainte de a deschide uşa maşinii.
N.B: Dacã funcţia PORNIRE ÎNTÂRZIATÃ este activã, hubloul nu se poate deschide; pentru a-l
deschide, setaţi maşina pe pauzã, apãsând tasta START/PAUZÃ.!

La prima punere în funcţiune, maşina vã va solicita selectarea limbii iar display-ul va intra
automat în meniul corespunzãtor selectãrii limbii.
Pentru a alege limba doritã, apãsaţi tastele TEMPERATURÃ şi STOARCERE; pentru confirmarea alegerii, apãsaţi tasta BLOCARE TASTE.
Dacã doriţi sã selectaţi o altã limbã, apãsaţi simultan tastele BLOCARE TASTE + TEMPERATURÃ + STOARCERE pemtru 5 secunde, pe scurt, repetaţi operaţiile indicate
anterior.

joi, martie 19, 2009

Cinci masini de spalat sub 1000 de lei.

Am ales astazi sa va prezentam 5 masini de spalat care se incadreaza intr-un buget prestabilit de 1000 Lei grei (Ron) sau 10 000 000 de lei vechi. Ne plac cifrele rotunde si ne mai place diversitatea asa ca ne-am straduit sa gasim modele de la producatori diferiti. Au intrat in calcul: Zanussi, Electrolux, Beko si Arctic su nu in ultimul rand Samsung. Criteriul principal dupa care am facut aceasta alegere a fost pretul, toate cele 5 modele nominalizate trebuiau sa coste sub 1000 de lei fiecare. In ordine descrescatoare a pretului, de la 1000 in jos, am gasit asa:

Masina de spalat
cu incarcare frontala
Arctic CA 1200A+
Pret... 997.20 RON




Masina de spalat

cu incarcare frontala
Beko WMF25101T
Pret...997.20 RON



Masina de spalat
cu incarcare frontala
Electrolux EWF 10040W
Pret... 976.79 RON




Masina de spalat
cu incarcare frontala
Zanussi ZWF 185W
Pret... 974.73 RON




Masina de spalat rufe
cu incarcare frontala
Samsung WFS 861
Pret ... 944.90 RON



Acestea sunt preturile astazi 19 martie 2009 si se vor modifica probabil usor. Dar am luat ca punct de referinta aceasta zi pentru comparatia noastra. Acum vom incerca sa vedem ce ofera fiecare dintre aceste masini de spalat, care sunt particularitatile fiecarui model si ce le deosebeste.

Toate sunt masini de spalat cu incarcare frontala si nu am ales special aceasta caracteristica dar se pare ca la noi sunt mult mai populare masinile de spalat cu incarcare frontala in detrimentul celor cu incarcare superioara. Sa spunem ca suntem mai conservatori din fire noi romanii sau ca avantajele acestui tip (spatiu redus) nu prea ne-au interesat pana acum.
Ca si incarcare 4 din cele 5 modele au ca si cantitate recomandata de incarcare 5 kg si una singura, Samsung, are 6 kg ca si capacitate de incarcare. Notam asadar un plus in dreptul masinii de spalat Samsung WFS 861 pentru cantitate. Asadar daca aveti nevoie de un volum mai amre de incarcare e evident ce produs trebuie sa alegeti. Ca si clasa energetica 3 sunt trecute ca si clasa A si 2 clasa A+. Beko WMF25101T si Arctic CA 1200A+ sunt cele 2 modele trecute de producatori ca fiind mai ''verzi'' si se afla in topul listei noastre si ca cele mai apropiate de cifra maxima de buget. Din punct de vedere al centrifugarii lucrurile sunt un pic mai diversificate. Daca pana acum ne era usor sa alegem acum avem 1200 la Arctic, 1000 la Beko si Electrolux si 800 de rotatii pe minut la Zanussi si Samsung.
NU am ales cele mai ieftine masini de spalat desi si acesta probabil va fi un subiect ci am ales cele mai apropiate modele de suma maxima de 1000 de ron, o suma psihologica am putea spune. Nu am oferit foarte multe detalii tehnice asa cum facem de obicei in articolele de pe acest blog ci am incercat in cateva cuvinte sa va aratam care sunt 5 dintre optiunile posibile in achizitionarea unei masini de spalat de buget.

miercuri, martie 18, 2009

De ce sa cumpar o masina de spalat Candy!?

Una peste alta trebuia sa recunoastem ca in ceea ce priveste renumele, Candy este mai degraba un brand cunoscut printre reseleri si specialisti in electrocasnice decat printre consumatori. O fabrica din Italia care prin 1945 se lauda cu prima masina de spalat italiana nu inseamna mare lucru pentru noi aici in Romania. Chiar daca noi nu stim, din 1980 pana in 1995 Candy a achizitionat mai multe fabrici de electrocasnice din Franta, Portugalia, Anglia si Scotia. Chiar si asa fara sa se bucure deci de sustinerea unui brand puternic, aparatele electrocasnice Candy nu au alta sansa de ocupa un segment serios de piata decat: 1. Pretul mic si 2. Calitatea

De pe site ul oficial din Romania am gasit o reclama ''din cele mai vechi timpuri'' care dovedeste ca desi nu sunt cunoscuti la noi, Candy are o experienta indiscutabila.
Fara marketing si o istorie in spate cunoscuta si recunoscuta la noi o masina de spalat Candy trebuie sa se lupte nu tocmai de la egal la egal cu una produsa de Electrolux, Indesit, Whirlpool, Ariston sau Arctic. Aceste nume rasuna in mintea noastra mult mai bine decat Candy. V-am mai prezentat aici pe blog o masina de spalat produsa de Candy, e vorba de Masina de spalat Candy GO4106 dar de data aceasta vom avea in lumina reflectoarelor un model cu incarcare verticala.
Revenind la masina de spalat de astazi va propun, atunci cand vreti sa cumparati un astfel de echipament, sa luati in calcul si Masina de spalat rufe Candy CTG 125.

Preturi si detalii achizitie masina de spalat Candy.

Tip incarcare: Verticala
Display: LED
Centrifugare (rpm): 1200
Delay Timer (h): Da
Optiuni: Mix & Wash

Reglaje: Programator electronic bidirectional

Optimizare automata a consumului de energie, apa si detergent

System Sensor Activa

Deschidere XXL a cuvei 21.5 cm

Clasa energetica: A+

Clasa eficienta la spalare: A

Incarcare (Kg): 5

Culoare: Alb

Garantie: 24 luni

vineri, martie 13, 2009

Recomandãri referitoare la spãlarea diferitelor tesaturi!

Sfaturi din manualele Ariston.
Mix 30 minute: este recomandat pentru spãlarea rufelor puţin murdare într-o perioadã scurtã de timp: dureazã 30 min. şi se economisesc timp şi energie. Stabilind programul la 30 grade C puteţi spãla împreuna rufe de diferite ţesãturi (exceptând lânã şi mãtasea) cu o încãrcãturã de
max. 3 kg.


Mix 15 minute: este recomandat pentru spãlarea rufelor puţin murdare într-o perioadã scurtã de timp: dureazã 15 min. şi se economiseşte timp şi energie. Sabilind programul la 30oC puteţi
spãla împreunã rufe de diferite ţesãturi exceptând lânã şi mãtasea) cu o încãrcãturã de max 1,5 kg.
Baby: este programul în mãsurã sã îndepãrtezemurdaria tipicã copiilor, garantând îndepãrtarea
corespunzãtoare a detergenþilor de pe articole, ev
itând astfel alergii pentru pielea delicatã a copiilor. Programul este indicat pentru îndepartarea corespunzãtoare de bacterii, utilizând o mare
cantitate de apã, optimizând totodatã efectul aditivilor specifici igienizanţi, adiţionali detergentului.
La încheierea programului de spãlare, maşina va efectua rotaþii lente ale tamburului; pentru
încheierea ciclului, apãsaţi tasta START/PAUZÃ.


Mãtase: selectaþi programul de spãlare special destinat ţesãturilor din mãtase. Este recomandat sa folosiţi un detergent specific pentru rufe delicate.

Perdele: vã recomandãm sã le pliaţi şi sã le introduceţi într-o faţã de pernã.

Lânã: Ariston este singura maşinã de spãlat care a obþinut certificarea Woolmark Platinum
Care (M.0508) data de compania The Woolmark Company care garanteazã spãlarea tuturor produselor din lânã, inclusiv a acelora care conţin eticheta ce recomandã spãlarea manualã . Graţie programului puteţi spãla ţesãturi din lânã (1,5 kg) în maşinã de spãlat cu garanţia unor înalte performanţe la spãlare.

marți, martie 10, 2009

Detergenţi şi rufe!

Compartimentul de detergenţi
Un bun rezultat la spãlare depinde de o dozare corectã de detergenţi: folosirea dozelor ridicate
de detergent nu contribuie la o spãlare mai eficace, ci are ca rezultate încrustarea parţilor interne ale maşinii de spãlat şi poluarea ambientului. Nu folosiţi decât detergenţi speciali, recomandaţi a fi folosiţi pentru maşina de spãlat rufe. În sens contrar, puteţi cauza daune sau blocaje maşinii de spãlat.

Sfaturi incluse in manualele masinilor de spalat Ariston!
Nu folosiţi detergenţi pentru spãlarea manualã deoarece aceştia produc prea multã spumã.
Extrageţi sertarul pentru detergenţi şi introduceţi detergentul sau aditivul dupã cum urmeazã:
Sertarul 1: Detergent pentru prespãlare (praf) –
verificaţi întotdeauna ca sertarul adiţional 4 sã
nu fi fost introdus.
Sertarul 2: Detergent pentru spãlare (praf sau
lichid) - se va varsa la începutul programului de
spãlare;
Sertarul 3: Aditivi (balsam de rufe, etc.) – nu
trebuie sã depãºeascã nivelul maxim indicat pe
grilaj;
Sertar adiţional 4: Albire.
Sortarea rufelor:
Subdivizaţi rufele în funcţie de:
- tipul de ţesãturã/simbolul de pe etichetã;
- culori: separaţi rufele colorate de cele albe.


Atenţie la greutate!
Goliţi buzunarele şi controlaţi nasturii!
Pentru a obţine cele mai bune rezultate la spãlare, nu depãşiţi greutatea limita mentionata
mai jos (valabilã pentru rufe uscate):

Ţesãturi rezistente: 6 kg
Fibre sintetice: 2,5 kg
Fibre delicate: 2 kg
Lânã: 1,5 kg
Mãtase: 1 kg


Cât cântãresc rufele?
1 cearsaf 400-500 gr.
1 faţã de pernã 150-200 gr.
1 faţã de masã 400-500 gr.
1 halat de baie 900-1,200 gr.
1 prosop 150-250 gr.

joi, martie 05, 2009

Una dintre cele mai bune reclame.

Titlul materialului postat pe Youtube este ''Ariston made The BEST AD in the world!'' dar ca sa nu exageram o sa o numim doar ''o reclama buna la masinile de spalat Ariston.''
Nu stiu daca va vinde neaparat aceasta reclama dar cu siguranta place ochiului si cumva sporeste in subconstient increderea in marca respectiva. Ariston este deja un brand cu un cuvant greu de spus pe piata produselor electrocasnice dar ca toata lumea, are nevoie de reclama. Un spot video de acest gen, este o metoda de promovare excelenta si pana la momentul de fata a avut deja : 505,819 vizitatori.



CIteste un alt articol despre Ariston Aqualtis

marți, martie 03, 2009

INSTALARE SI UTILIZARE ARISTON

Dezambalare si nivelare

1. Dezambalaţi maşina de spãlat.

Verificaţi ca aparatul sã nu fi fost deteriorat pe durata transportului. Dacã este deteriorat, nu îl conectati la reteaua electrica si luati legatura cu magazinul de la care l-ati cumparat.


2. Îndepãrtaţi şuruburile de fixare a cuvei (3 bucãţi) - a se vedea fig. alãturatã – şi cauciucul cu respectivul distantier, situate în partea din spate:


3. Introduceţi capacele din plastic în orificiile rãmase libere (din punguţa cu accesorii a maşinii).


4. Aceste piese trebuie pãstrate şi montate pentru a evita deteriorarea interiorului acesteia pe durata transportului.

Ambalajele nu constituie jucãrii pentru copii.

Nivelare
1. Instalaţi maşina pe o suprafaţã planã şi rigidã, fãrã a o sprijini de ziduri, mobila sau altceva.
2. Dacã podeaua nu este perfect orizontalã, compensaţi neregularitaţile, deşurubând sau
înşurubând piciorusele de reglare; unghiul de înclinare, mãsurat pe planul de lucru nu trebuie
sã depãseascã 2o de grade. O nivelare precisã conferã stabilitate maşinii şi evitã vibraţii, zgomote sau deplasãri pe durata funcţionarii. În cazul mochetelor sau a unui covor, reglaţi piciorusele astfel încât sã menþineţi sub maşinã de spãlat un spaţiu suficient pentru ventilare.

Legãturi hidraulice şi electrice
Conectarea furtunului de alimentare cu apã!

Înainte de conectare, lãsaţi apa sã curgã pentru a se limpezi.

1. Întroduceţi garnitura A (din punguţa cu accesorii) în extremitatea furtunului de apã şi
înşurubaţi-o la un robinet filetat de apã rece (a se vedea figura alãturatã):
2. Conectaţi furtunul de alimentare cu apã la aparat, înşurubându-l la un robinet filetat de apã rece, în partea din spate, dreaptã.


3. Fiţi atenţi ca furtunul sa nu fie nici curbat nici îndoit. Dacã lungimea furtunului de alimentare nu este suficientã, adresaţi-vã unui magazin specializat sau unui tehnician autorizat! Nu utilizaţi niciodatã furtunuri uzate, ci doar pe acelea furnizate împreunã cu maşina de spãlat.



Conectarea furtunului de evacuare.
Conectţi furtunul de evacuare, fãrã a-l îndoi la o conductã de evacuare sau la o gura de evacuare a apei, situate între 65-100 cm de pãmânt;





Nu este recomandabilã folosirea furtunurilor de prelungire; dacã este indinspensabil, furtunul de prelungire trebuie sã aibã acelaşi diametru cu furtunul original şi nu trebuie sã depãşeascã 150 cm.



Legaturã electricã
Înainte de a introduce ştecherul în prizã de curent, asiguraţi-vã cã:
• Priza sã fie cu împãmântare şi conform prevederilor legale
• Priza sã poatã suporta sarcina maximã de putere a maşinii, indicatã în tabelul “Date tehnice”
• Tensiunea de alimentare sã fie cuprinsã în valorile indicate în tabelul « Date tehnice »
• Priza sã fie compatibilã cu ştecherul maşinii de spãlat. În caz contrar, înlocuiţi priza.

Maşina de spãlat nu trebuie instalatã afarã, nici chiar în cazul în care spaţiul este protejat
de un acoperiş, deoarece este foarte periculoasã expunerea aparatului la ploi şi furtuni.

Nu funcţioneazã la temperaturi mai mici de 16 grade C.
Dupã instalarea maşinii, priza de curent trebuie sã fie uşor accesibilã;
Nu folosiţi prelungitoare şi prize multiple;
Cablul nu trebuie sã fie îndoit sau comprimat;
Cablul de alimentare trebuie sã fie înlocuit doar de tehnicienii autorizaţi.