luni, noiembrie 30, 2009

Alege masina de spalat rufe Electrolux care ti se potriveste!

Fie ca ai nevoie de o masina de spalat care sa faca fata unei familii numeroase, care sa indeparteze orice sursa de alergeni din tesaturi sau sa se deschida cat mai usor, Electrolux iti ofera solutia pentru orice situatie...


Spune STOP alergiilor
In prezent peste 100 milioane de europeni sufera de astm, diverse alergii sau boli pulmonare. Studiile arata ca alergiile sunt cel mai des intalnite, ele pot fi doar tinute sub observatie, ne-existand inca un tratament medical corespunzator. Cauzele alergiilor sunt acarienii, polenul, parul animalelor de casa.

Pentru a tine alergenii departe, Electrolux a creat o gama de masini de spalat rufe cu programe dedicate indepartarii alergenilor din tesaturi. Astfel programele cu ciclu suplimentar de clatire reduc reziduurile de detergent care pot cauza reactii neplacute ale pielii precum si microorganismele (bacteriile sau acarienii). Asociatia Alergologilor din Marea Britanie (Allergy UK) a aprobat si certificat programele „Anti-Alergii” ale masinilor de spalat rufe Electorlux.

Deschide masina printr-o simpla atingere...
Imagineaza-ti urmatorul scenariu: Ai bratele pline cu diverse haine pe care doresti sa le pui la spalat insa nu reusesti sa deschizi masina de spalat. Incerci orice solutie pana ajungi sa pui toate rufele pe jos ca sa iti poti folosi mana sa deschizi capacul masinii de spalat rufe. Electrolux iti ofera masina de spalat rufe cu incarcare verticala care se poate deschide usor, printr-o singura miscare. Masinile de spalat rufe din gama dotata cu deschiderea delicata a capacului au o capacitate de spalare de pana la 6 Kg si sunt incadrate in clasa de energie A+ respectiv A++. Displayul digital comunica stadiul programului precum si optiunile selectate pentru spalarea hainelor.

Uita de improvizatii alaturi de Calima
Calima este singura masina de spalat rufe din lume cu o suprafata culisanta incorporabila destinata uscarii hainelor. Amplasata deasupra masinii de spalat aceasta este dotata programe speciale de uscare, printre care cele destinate tesaturilor din lana sau delicate. Suprafata este flexibila si poate fi extinsa pentru a cuprinde haine mai mari: pulovere de lana, jeans sau prosoape. In plus, masina de spalat este incadrata in clasa de energie A+, este asadar un produs prietenos fata de mediul inconjurator.

Fiecare tesatura e unica in felul ei...
Cum poti fi sigur ca perechea ta favorita de jeansi sau noul pulover de marca odata spalate nu intra la apa, nu se intind iremediabil sau nu capata o cu totul alta culoare decat cea initiala?

Sorteaza hainele!
Atunci cand sortezi hainele care trebuie spalate, trei factori trebuie luati in calcul: culoarea tesaturii, temperatura si programul de spalat.

Fiecare obiect vestimentar are o eticheta care anunta ce temperatura este ideal pentru spalarea acestuia. Daca intructiunile de pe eticheta nu sunt repsectate, Este indicat sa respecti instructiunile de pe etichete altfel risti ca bluza ta preferata sa fie cu doua numere mai mici sau sa se desire dupa primul spalat.

In plus, tesaturile pot fi impartite in doua mari categorii: materiale produse (fibre sintetice sau regenerate) si materiale naturale (bumbac, lana, matase sau panza). Iata un ghid al temperaturilor si programelor la care aceste pot fi spalate:

Fibre sintetice – acrilic si poliamida – materiale rezistente la sifonare care se spala usor si se usuca foarte repede, deoarece nu retin umezeala.

Fibre regenerate –Vascoza este cea mai cunoscuta. Temperatura ideala pentru a spala acest tip de material este de 40°C. De asemenea atunci cand este uda, vascoza are tendinta de a se intinde. Asadar pentru a-si pastra forma, intinde-o la uscat pe o suprafata plana.

Bumbac – este un material rezistent care poate fi spalat cu usurinta la temperatura mare (60C - 95C). Atentie sporita la prima spalare deoarece intra intotdeauna la apa.

Panza – este adesea folosita pentru fetele de masa, stergare si anumite asternuturi de pat. Se spala la temperaturi de pana la 60C. Precum bumbacul, intra la apa la pima spalare si se sifoneaza usor.

Lana – nu se sifoneaza si trebuie spalata folosind un program delicat, la o temperatura maxima de 40°C. Pentru a-si pastra forma intinde-o la uscat pe o suprafata plana.

Matase – spala la o temperatura maxima de 40°C, la un program pentru haine delicate. O poti lasa la uscat, insa nu in lumina directa a soarelui deoarece matasea se decoloreaza usor.

Scapa de petele incapatanate...
Lunile noiembrie si decembrie sunt marcate de diverse sarbatori importante in calendar precum Sf. Mihai & Gavril, Sf Nicolae si bineinteles Craciunul. Petrecerile si momentele festive devin ceva firesc iar dezordinea din bucatarie si petele isi fac simtita prezenta, in special daca sunt si copii implicati. Masinile de spalat rufe Electrolux ofera o serie de caracteristici tehnice menite sa puna si cele mai indaratnice pete la colt. In plus, iata cateva sfaturi utile si usor de urmat astfel incat sa iti pastrezi zambetul pe buze chiar si atunci cand petele au ajuns pe fata de masa mostenita de la bunica sau pe bluza preferata...

Cafea – Inmoaie tesatura in detergent si spala la temperatura ridicata folosind detergent biologic.

Ciocolata – Indeparteaza cu grija orice rest de ciocolata dupa care poti spala obiectul vestimentar conform etichetei. De asemenea poti congela haina – odata inghetata trebuie sa cureti resturile de ciocolata inainte de a spala tesatura.

Grasime – Spala bumbacul la 40oC cu detergent biologic sau trateaza inainte cu solutie pentru indepartarea petelor.

Ruj – Inmoaie in detergent si aplica solutie pentru indepartarea petelor dupa care spala ca de obicei.

Niciun comentariu: